Velkommen til og på Tribunen!

Tribunen er et skrivekollektiv for en stor håndfuld skribenter, der ønsker at prøve kræfter med fodboldjournalistikken på en anderledes facon og med emner, vi ikke ofte ser på vores breddegrader. Men vi er også hyggelige og flinke, så vi skynder os at melde ud, at vi ikke er konkurrenter til de store drenge i skolegården, men det alternativ, der tager lidt længere tid at læse end de forskellige lynhurtige telegramtjenester, der findes derude i det digitale hyperrum.

Hele herligheden er søsat for bare 300 euro og ellers for kærlighed og kildevand.

Vi kommer til at bringe nyheder (og ja – herunder de på samme tid elskede og forhadte transferhistorier), features og interviews, men også elementer fra det, vi tror på bliver fremtidens journalistik: den markant mere personlige tilgang til stoffet, hvor journalisten står på mål for analysen, reportagen eller kommentaren og det som bærende redaktionelt element i vores fodbolddækning. Det tør vi godt.

Fokus bliver på Superligaen – selvfølgelig – men også La Liga, Premier League, Serie A, landsholdet, brasiliansk fodbold og Champions League og vi leder stadig efter gode kræfter til Bundesligaen, MLS, divisionerne under Premier League og andre ligaer og regioner, hvor vi kan bygge ud. Desuden har vi fornøjelsen af at præsentere et lille kabinet af passionerede fan-bloggere. I første omgang på Liverpool, Tottenham, Aston og Newcastle, men også her forventer vi at bøffe op på skrivere. Der er plads til flere på Tribunen.

Fodbolden er på flere niveauer inde i en brydningstid, hvor fans enten aktivt tager del i driften af favoritklubben, eller omvendt føler sig tilsidesat af eksempelvis prisudviklingen på billetter i Premier League. Fan-forhold bliver et stort fokuspunkt for os, hvorfor vi indleder samarbejde med interesseorganisationerne Supporter’s Direct og Football Supporter’s Federation, der vil bidrage med indlæg om primært udviklingen for engelske fodboldfans.

Ja, der er heller ingen billeder. De bliver i hvert fald sjældne. Vi hylder teksten, så I må for nu nøjes med billeder af skribenterne, og der har vi gjort det så godt vi kunne, men modeller bliver vi aldrig. I hvert fald ikke modeller for noget rart.

Jamen, der er ingen annoncer? Nej, der er vi ikke endnu. Det betyder ikke, vi har lukket døren for kommercielle partnere – ring eller skriv endelig – vi har bare brugt fokus på at få vores gøgeunge her skubbet ud over redekanten og på vingerne. Måske gumpetung og prøvende i begyndelsen, men vi skal nok få luft under vingerne.

Vi kommer til at være åbne omkring vores videre vej frem, og melder allerede nu ud, at når tiden er moden til det, så kommer vi til at prøve kræfter med en abonnementsordning, men ikke noget, der får dit budget til at bløde. Det bliver et lille beløb, men mere til den tid.

I første omgang byder vi bare velkommen til!

Hvem er vi?

Søren Sorgenfri – en slags redaktør, skriver om Superliga, landsholdsfodbold og Premier League. Plus det løse

Tom Carstensen – skriver primært om fankultur og fodboldpolitik- og struktur. Hjælper lidt til som redaktør.

Jakob Genz – skriver om Superliga, Champions League og Premier League

Peter Banke – skriver om brasiliansk fodbold

Emil B. Klintorp – skriver om Serie A

Kasper Kloch – bosiddende i Barcelona og skriver om La Liga

Robert Hendel – uundværlig designmotor

Og flere er på vej…