Åndenød i Ådalen

0

Det har været et af de helt store samtaleemner i det sidste stykke tid. Og det fylder en del af spaltepladsen i de lokale aviser. OB er i krise. De er havnet på bunden af Superligaen og prøver at komme op til overfladen igen.

Som tilflytter til Fyns hovedstad, forvildede jeg mig også på stadion til en OB-kamp i september-måned. For krisen kradsede i OB, men mon ikke, de kunne vende det. De skulle møde FC Midtjylland, og det endte som bekendt med et nederlag, da ind skiftede Kristoffer Olsson afgjorde kampen med et kvarter tilbage. Endnu et nederlag til OB, der blev liggende på bunden. Og sådan har det næsten fortsat siden. OB er stadig i krisen. Og hvis man ser på ’Striwernes’ seneste kampe i Alka Superligaen inden for de sidste par måneder, understreger det, hvilken situation OB står i.

  1. oktober: Silkeborg – OB: 1-1
  2. oktober: OB – FCK: 3-0
  3. oktober: Randers – OB: 3-0
  4. september: OB – AGF: 2-1
  5. september: Brøndby – OB: 3-0
  6. september: SønderjyskE – OB: 1-0
  7. september: OB – FCM: 0-1
  8. september: FCK – OB: 2-0

Tunge tal bekræfter OB’s bundplacering

I de sidste otte kampe i ligaen har OB kun vundet én, da det lykkedes odenseanerne at snuppe en snæver sejr over AGF på 2-1 sidst i september. Ellers har der ikke været meget at juble på det seneste, hvis man har stået på EWII Park. Ja, det har nok været lidt koldere end normalt. Og hvis man studerer lidt tal over OB’ernes sæson, så er det ikke imponerende. Flere af fodboldens kloge hoveder troede på, at Kent Nielsens anden sæson kunne blive til noget godt. Indtil videre vil efteråret 2016 dog ikke gå over i historiebøgerne – i hvert fald ikke for noget positivt.

Efter et efterår, hvor der er spillet 15 kampe, har OB fået samlet 11 point sammen. Holdet ligger på Superligaens næst dårligste plads, og de ligner dermed et hold, som skal være en del af det nye nedrykningsspil til foråret. De har kun vundet to kampe i denne sæson, og den seneste var mod AGF i slutningen af september. Men en af grundene, til at sejrene ikke bliver hevet med hjem, er, at der mangler mål og farlighed.

Ingen OB-mål på bunden

Én af hovedårsagerne til at OB ligger, som de gør, er, at de ikke er farlige og scorer næsten ingen mål. I de forløbene 15 kampe i Alka Superligaen har fynboerne fumlet 12 mål ind, hvilket gør dem til ligaens mindst scorende hold. Til sammen giver det et snit på 0,8 mål per kamp, sammenlagt med de lukker over halvandet mål ind per kamp. Så bliver det svært at vinde fodboldkampe. Og det bliver især svært at komme op fra dybets bund, hvor de er solidt begravet i øjeblikket.

I løbet af denne sæson har ”Striwerne” i 67 procent af tilfældene, stillet til start i en 4-4-2-formation. Men i en opstilling med to angribere, er det, ironisk nok, ikke nogen angriber, som har pumpet flest mål i kassen i denne sæson. OB’s topscorerliste er anført af færøske Jóan Símun Edmundsson, som fra sin position som én af kanterne på midtbanen, har scoret tre mål. De næste på listen, efter den 25-årige færing, er forsvarsspilleren Kenneth Emil Petersen og angriberen Thomas Mikkelsen, der begge har lavet to mål. Og med holdets samlede scoringsprocent på seks procent, må styrmand- og træner Kent Nielsen snart håbe på, at én af spillerne får gang i målformen, så OB kan komme op fra bunden.

Næste kamp for OB er på søndag – den 6. november – hvor de hjemme på EWII Park skal forsøge at få luft igen mod Lyngby. ”Striwerne” skal prøve at få ekstra ilt og point til tabellen. Da de to hold mødtes i starten af sæsonen, blev det en deler på 2-2, hvor Kenneth Emil Petersen og Rasmus Festersen scorede. Så det kan være, at de blå-og-hvid-stribede skal sætte deres lid til, at én af de to kan være med til at give luft i bunden af tabellen. For lige nu, er OB og Ådalen i åndenød.

Spred ordet:
Anton Kjøller Alexandersen
Bornholmsk journaliststuderende ved Syddansk Universitet. Håbløst forelsket og fascineret af italiensk fodbold, inkarnerede fans og initiativrige frontmænd. Tilmed et hjerte, der banker for den blå del af Milano.