Uværdigt og skuffende Revierderby

0

Skuffende Revierderby der manglede mål

Lørdag lagde Signal Iduna Park græs til Revierderby nummer 149, da Borussia Dortmund hjemme tog imod de blå ærkerivaler fra Gelsenkirchen. Før denne niende runde af Bundesligaen 2016/2017 var hjemmeholdet placeret på en sjetteplads, mens Schalke 04, der, lidt ligesom Borussia Dortmund, har fået en rigtig skidt Bundesliga-start, indtog en foreløbig fjortendeplads.

Allerede halvanden time før kampstart var henholdsvis stadionets Südtribune samt Schalkes udebaneafsnit velbesat i en sådan grad, man ikke normalt ser på Signal Iduna Park. Fra start, og i øvrigt i hele ugen op til kampen, var det tydeligt at mærke, at der denne lørdag skulle ske noget helt specielt. Cirka en time før kampstart begyndte en større kamp i kampen, nemlig kampen mellem de to holds fangrupper. Denne kamp skulle helt forventeligt vise sig at blive aldeles interessant, og da selve fodboldkampen, i første halvleg, ikke var beriget med alt for meget action, tog tilskuerne med det samme opmærksomheden fra spillet på banen.

Gældende for de første tyve minutter var et par hårde dueller og tacklinger samt to hold, der så hinanden an. De, til tider, rigtig hårde taklinger var den eneste rigtige indikation fra spillet på banen om, at der var tale om et Revierderby og to klubber, der ikke just synes om hinanden. Hjemmeholdet fra Dortmund var mest på bolden men havde samtidig svært ved at spille sig igennem et kompakt Schalke-hold. Gelsenkirchen-holdet blev på et par omstillinger en del farligere, dog uden at de fik puttet bolden i rusen. Således gik de to hold til pause ved stillingen 0-0.

Som en modsætning til første halvleg, blev anden halvleg begivenhedsrig. Tempoet var pludselig skruet betydeligt i vejret, og allerede efter to minutters spil af anden halvleg kunne Schalke have bragt sig foran ved en halv friløber. Efter denne større chance til udeholdet, begyndte Borussia Dortmund at vise tænder. Nu kunne der pludselig tales om et genpres og altså et genpres på det høje niveau, som det så ofte har været tilfældet for Thomas Tuchel og hans tropper. Netop genpresset affødte efter syv minutters spil af anden halvleg den første større chance til de gulsorte. Christian Pulisic fik med hovedet spillet bolden på tværs gennem det lille felt, hvor Ousmane Dembélé efterfølgende fik knaldet den op på overliggeren, dog uden at bolden gik ind.

Ud over de første to minutter af anden halvleg, førte Borussia Dortmund nu pludselig et tungt pres på gæsterne fra Schalke. Særligt Mario Götze spillede en hovedrolle i hjemmeholdets forbedrede, angribende spil. Efter en mindre solotur samt en ét-to-aflevering med Dembélé vækkedes der pludselig minder om det høje niveau, Götze viste, inden han i 2013 tog til Bayern München.  Desværre for offensivspilleren var Schalke-målmand Ralf Fährmann hurtigt ude af målet og gjorde på denne måde chancen betydeligt sværere for Götze at omsætte.

Frem mod kampens afslutning trykkede Borussia Dortmund fortsat på. Desværre for de gulsorte var det ikke muligt at spille sig frem til nogle målgivende chancer, og således sluttede et, for at være ærlig, jævnt kedeligt Revierderby, der på ingen måde bød på Revier-værdigt spil i første halvleg. Kampens store oplevelse var i stedet den stemning, som de to fangrupperinger skabte. I et væld af omgange fik begge grupper af fans vist, hvor meget de elsker deres klub, og meget de samtidig hader hinanden. På denne måde kom kampen mellem fansene til at fremstå som nærmest den største oplevelse i denne 149. udgave af Revierderby’et.

Særligt imponerende var det efter slutfløjt at opleve, hvordan de to fangrupperinger brugte et kvarter på at råbe hadesange til hinanden, noget, der sjældent er tilfældet på Signal Iduna Park. Da en BVB-fan tilmed og lidt ud af ingenting valgte at kaste sin halvfesne øl direkte ind i Schalke-blokken, tændtes der for alvor for vreden blandt de kongeblå fans. Måden, dette Revierderby sluttede, kom til at redde lidt af oplevelsen. Anden halvleg var god og fansene lige så.

Konkluderende for det at gå til Revierderby på Signal Iduna Park denne lørdag aften må det dog siges, at der var tale om en overvejende vag oplevelse, der helt sikkert ikke levede op til de forventninger, man kunne tillade sig at have op til kampen. Netop målt i forhold til de forventninger, jeg personligt havde før kamp, fremstod Revierderbyet, særligt i første halvleg, decideret uværdigt og skuffende. Selvfølgelig var målene den største mangelvare, og flere mål havde helt sikkert også givet endnu bedre stemning, men sådan skulle det ikke være.

Allerede onsdag er der dog mulighed for genoprejsning til Tuchel og hans trup. Sporting Lissabon kommer på besøg, og med en sejr her vil Borussia Dortmund nærmest have sikret sig videre deltagelse i Champions League, hvilket uden tvivl vil være et boost til Ruhr-klubben, der lige for tiden har brug for en større succesoplevelse.

Spred ordet:
Mads Egmose
Studerer medievidenskab på SDU på niende semester og vil frem til årsskiftet med bopæl i Dortmund skrive for Tribunen.com om Borussia Dortmund. Analyser, reportager og perspektiv om og på BVB.