Santander, Delaney og FCK skal sælge sig selv dyrt

0

Hvis der var den mindste tvivl om Leicesters kompetencer, så har The Foxes gjort den skepsis til skamme. To kampe i Champions Leagues gruppespil har kastet seks point af sig og en målscore på 4-0. Well done for en Champions League debutant uagtet statussen som engelsk mester.

Det er den opgave, som FC København står overfor tirsdag aften på King Power. Københavnerne er selv kommet overraskende stærkt fra land med fire point og målscoren 5-1 efter 1-1 ude mod FC Porto og 4-0 afklapsningen af Club Brugge.

Mødet i Leicester har mere end tre point på højkant, men lad os lige gøre status over gruppen for de to næste kampe er som bekendt ’dobbeltrunden’, hvor de to samme hold mødes ude og hjemme.

Ståle Solbakken var i den grad bevidst om værdien af en hjemmesejr over Brugge al den stund belgierne nu har to kampe i rap mod stærke FC Porto. Med andre ord så er det også i nordmandens perspektiv sandsynligt, at belgierne efter de to kampe mod FC Porto står med nul eller et enkelt point. I så fald er belgierne så godt som hægtet af i kampen om billetterne videre til forårets kampe i enten Champions League eller Europa League-regi.

Club Brugge er tilmed ramt af otte skader i førsteholdstruppen, og yderligere tre spillere er ramt af influenza, så FC Porto har gode kort på hånden for at hægte belgierne af.

Ud fra meldingerne i portugisisk presse så er FC Porto også klar over, de helst skal tage seks point mod sårede Club Brugge efter en start på gruppespillet, der har set de ellers så erfarne portugisere blot tage et enkelt point.

FC København har ambitioner om at være blandt de to hold, der går videre til forårets 1/8-finaler i Champions League. Det er modigt af en klub med gruppens med afstand mindste budget, og bliver det til en billet til Europa Leagues slutfase, så er det absolut også godkendt.

Der er for mig at se yderligere et par lag i kampene mod Leicester. Som Solbakken har udtalt, så kan han sælge samtlige spillere fra holdet i morgen, hvis han vil. Det vil han nu næppe, men man kan ikke bebrejde FCK-spillerne, hvis flere af dem har ambitioner om at prøve kræfter med andet og mere end Superligaen på et tidspunkt. De får ikke et bedre og vigtige udstillingsvindue end en udekamp i det engelske. Et hav af scouts og andre repræsentanter ventes på plads, og hvis en FCK-spiller gør en god figur, så vil det huskes af de fremmødte. En flot indsats i Leicester vil have større betydning for en Zanka, Cornelius eller Santander end et fejende flot efterår i ’Suppen’. Primært fordi engelske klubber ikke regner den danske liga for alverden.

Thomas Delaney er vel sådan samlet set FCK’s bedste spiller – også selv om det ikke giver mening at sammenligne ham med en venstre back eller målmand – men han er vel den spiller, som sådan har stået forrest på salgsrampen.

Delaney var på listen over mulige indkøb i Leicester, der jo tidligere med Amartey har shoppet hos løverne, men de valgte Mendy fra franske Nice. Med andre ord. Skal en FCK-spiller overtale engelske klubber til at købe ham, så vil en stærk præstation på King Power være af stor vigtighed, fordi talentspejderne har behov for at se dem præstere på en bane og mod et hold, de kender. Underforstået. Gør de det godt mod Leicester, så er det et plus i overvejelser om et køb til X eller Y engelske klub. Og det i et omfang så hvis netop Delaney brænder igennem mod Leicester, så kan man sagtens forestille sig et bud på ham fra en engelsk klub indenfor de næste par år.

Men især Santander der vil der være stort fokus på. Everton var der i sommer sådan på ’hvad koster han’-plan, og holder angriberen fra Paraguay sig inde i landsholdsvarmen og skruer lidt op for mål-blusset, så vil et tungt bud fra Premier League i sommeren 2017 ikke være urealistisk.

Et andet lag i kampen omhandler FCK’s udmelding forleden i BT. Et par hårde slag på krigstrommerne med trussel om at droppe UEFA’s europæiske turneringer og i ledtog med klubber fra Sverige, Norge, Holland, Belgien og Skotland forme en nordatlantisk liga. Som protest mod den vej Uefa og Europas største klubber har slået ind på, hvor Champions League i endnu højere grad skal være for de store og de rige, og med færre kuverter til Europas små.

Når FCK tager den gule førertrøje på som de små klubbers talsmand (i øvrigt en debat jeg vender tilbage til i en klumme på fredag), så vil det om noget gavne den sag og Anders Hørsholts argumenter med opsigtsvækkende præstationer i Champions League. Resultater der taler for FCK og andre af samme kaliber hører hjemme i den turnering.

Og kampen i Leicester bliver interessant. Værterne har ikke just fået en drømmestart i Premier League, men Claudio Ranieris mirakelmagere går nu efter at tage fusen på parnasset og komme langt i Champions League. Derfor blev rekordkøbet Slimani og kant-raketten Mahrez sparet i 3-0 nederlaget til Chelsea. Krudtet blev holdt tørt til kampen mod FCK, hvor en sejr til Leicester vil sende dem overordentlig tæt på næste runde af turneringen.

Leicesters interne målsætning for Premier League sæsonen lyder på alt fra 1 til 17. Nedrykning skal bare undgås. Og så skal Champions Leagues videre billet sikres hurtigst muligt.

”København har soldater, fightere og er stærke i hovedspillet,” siger Claudio Ranieri til Daily Mirror.

”Det er vores sværeste kamp hidtil i sæsonen,” ræsonnerer italieneren videre til avisen.

For FCK er det ikke bare en svær kamp, det er en kamp, der skal bevise klubbens eksistensberettigelse i Champions League og evnen til at levere spillere til det lukrative og kræsne engelske marked.

Spred ordet:
Søren Sorgenfri
Redaktør på www.tribunen.com. Skriver primært om Superligaen, det danske landshold og Premier League. Frafalden RUC'er og tidligere fodboldjournalist for BT. Gæsteskribent for mobilmediet Føljeton og forfatter til bøgerne: 'Per Nielsen - Brøndby 4 evigt?' og 'Christian Eriksen - Danmarks Stjerne'.