Delaney får hovedrollen mod C. Brugge

0

FC København står med et uventet point på kontoen før mødet med Club Brugge. Belgierne møder op med et rungende nul på kontoen, og det er stort nul, fordi de havde forventet andet og mere end et indledende 3-0 nederlag til Leicester.

Englænderne har fløjet lidt under radaren. De ses som et af de bløde store hold, men gav en forsmag på niveau og evner til at stikke en modstander, hvor det gør mest ondt i premieren i Brugge. Porto var min forhåndsfavorit til at vinde gruppen, men den indsats de leverede hjemme mod FC København bar vidnesbyrd om et teknisk stærkt hold, der kan rammes på fysikken. Det bør Leicester drage fordel af hjemme på King Power, hvor publikum glæder sig som små børn til at levere en heksekedel af en Champions League-debut på eget græs.

Club Brugge ved, at deres to næste kampe er mod FC Porto. Portugiserne kan møde op til de to kampe som et såret dyr, og med al den erfaring som Porto har i tanken fra mesterholdenes turnering nærmest siden Slaget ved Hastings, så er det ikke en situation, som belgierne ønsker at gå ind til med nul point.

FC København kan ikke overraske Club Brugge. Deres træner, målmandslegenden Michel Preud’homme, er en detaljens mand, der vil være forberedt på danskerne til fingerspidserne. Senest Preud’hommes hold kiggede forbi København, vandt de 4-0 efter en taktisk udmanøvrering.

Men han har respekt for FC København, og den situation som Club Brugge er i. Der skal point med hjem fra København, hvis Preud’homme skal drømme om mere end tredjepladsen i gruppen. Med et nederlag vil selv tredjepladsen være svær at nå, hvilket han også erkendte på det obligatoriske Match Day -1 pressemøde.

Respekten ses i, at den belgiske mestertræner ifølge mine kilder er i vildrede omkring sit holds taktiske udgangspunkt før kampen i Parken. Og hvordan han skal tackle danskerne. Til den opgave må Club Brugge tilmed se bort fra Storm, Engels og Refaelov, og så betyder det mindre, at Club Brugges budget er dobbelt så stort som værternes. Preud’homme og hans soldater er ikke kommet til København for blindt at spille deres eget spil.

Han vil helst stille sit hold i en kontrabaseret 433 formation og lokke FC København frem over stepperne, men han er ikke helt tryg ved sin fire back-kæde, hvorfor en 352 formation til at neutralisere hjemmeholdets to fysisk stærke angribere er i spil. Hvis det bliver 352-formationen, forvent da et belgisk hold med højt pres på FCK, når bolden er hos Robin Olsen. Der skal lukkes ned for de danske opspilsmuligheder, og selv om Olsen kan sende en lang violen af sted mod FC Københavns hovedstødsstærke angribere, så vil Brugge føle sig trygge ved den situation med en mand mere i det direkte duel-spil, når/hvis bolden kommer langt.

Problemet med sidstnævnte formation er, at den dumpende med et brag mod Leicester, og det på trods af at 352’en tilmed i perioder blev masseret om til en 541 for at stække Leicesters kontraraketter. Club Brugge havde bolden mest og en følelse af at dominere kampen. Nøjagtigt som det går, når man fælder i Leicesters sukkerfælde.

Det tillokkende ved 352 vil selvfølgelig være todelt. For det første muligheden for at pakke FC Københavns to forreste ind med tre forsvarsspillere, og for det andet vil 352 med to centrale angribere give bedre mulighed for at straffe et FCK-boldtab (og mon ikke det kommer en gang eller to..) i en situation, hvor hjemmeholdet vil være trukket bredt ud. Altså samme tanke som mod Leicesters 442.

Faktisk vandt Club Brugge statistikkampen mod Leicester på stort set alle parametre undtaget tacklinger/generobringer. Her stod Amartey, Drinkwater og Albrighton fast.

Hvis Club Brugges 352-formation klikker, så bliver den centrale midtbane oversvømmet i et slagsmål med mange midtbanespillere inde omkring midtercirklen. Pladsen til at gennembryde belgiernes barriere skal findes på kanterne i det indlysende fravær af backs. Det kræver dybe bolde ned i rummet bag belgiernes kanter samt et køligt hoved af FCK. Den naturlige slutaflevering fra kanterne i sådan situation vil være indlægget ind i boksen, men målt spiller for spiller vil belgierne være i overtal. Tre mandsforsvarets svaghed er, fokus vil være på den angribende kant med bolden samt angribere i feltet, hvorfor en aflevering skråt tilbage til kanten af straffesparksfeltet typisk vil give god plads til en fremstormende midtbanespiller (læs Thomas Delaney.). Det samme vil gøre sig gældende, hvis kantspilleren suser hele vejen til baglinjen, og slår bolden skråt bagud i feltet. Igen en gunstig position for en type som Delaney.

FC København har en stime som ubesejret i 20 kampe på højkant mod Club Brugge, der kommer med tre sejre i træk i bagagen til en kamp, der nok engang vil se Thomas Delaney i en hovedrolle for FCK.

Spred ordet:
Søren Sorgenfri
Redaktør på www.tribunen.com. Skriver primært om Superligaen, det danske landshold og Premier League. Frafalden RUC'er og tidligere fodboldjournalist for BT. Gæsteskribent for mobilmediet Føljeton og forfatter til bøgerne: 'Per Nielsen - Brøndby 4 evigt?' og 'Christian Eriksen - Danmarks Stjerne'.