Reportage: BVB løb Freiburg over ende

0

Fredag aften tog Borussia Dortmund hjemme på Signal Iduna Park imod gæsterne fra Freiburg. Før aftenens kamp var hjemmeholdet at finde på en foreløbig tredjeplads, mens modstanderholdet fra Freiburg, efter de første fire Bundesliga-runder, havde tjent sig til en niendeplads. Op til dette møde og altså første kamp i Bundesligaens runde fem kom hjemmeholdet med en skræmmende, historisk succesfuld overstået uge, hvor man i en Champions League-kamp samt to Bundesliga-kampe havde indtjent ni point og scoret hele sytten mål. Denne stærke uge taget i betragtning var der på mange måder lagt op til, at der denne fredag mod Freiburg skulle hives endnu tre point i hus.

Det var dog modstanderholdet fra Freiburg, der startede kampen bedst. Foruden et hjørnespark fik Freiburg lidt tilfældigt tilkæmpet sig en friløber, der dog ikke blev eksekveret. Modsat Freiburg og de senest tre spillede kampe virkede Borussia Dortmunds start en anelse nervøs. Kampen bølgede frem og tilbage de første femten minutter, hvor det først herefter begyndte at ligne en ’normal’ hjemmekamp på Signal Iduna Park med hjemmeholdet mest på bolden.

Første egentlige Borussia Dortmund-chance tilfaldt Aubameyang efter cirka 18 minutters spil, da han, efter en stikning fra Ginter, kom igennem til en halv friløber. Uheldigvis for den lynhurtige gaboneser sneg bolden sig cirka tredive centimeter forbi fjerneste stolpe. Efter denne relativt store chance kom hjemmeholdets offensiv bedre og bedre med. Begge kanter, Dembélé og Emre Mor, havde begge flere gode aktioner, hvor de let og elegant fik sat deres direkte modstander af. Sidstnævnte havde blandt andet to skud, hvoraf det ene, efter at være blevet rettet af, strejfede af på sammenføjningen. Efter cirka 25 minutters spil var endelig tale om en kamp, som hjemmeholdet nogenlunde havde sat sig på. Inden for en relativ kort periode havde hjemmeholdet flere gode afslutninger mod mål.

Frem til det 35. minut var Borussia Dortmund endnu spilstyrende men fik, ud over den store chance til Aubameyang, ikke spillet sig tættere på et første mål. Efter cirka 38 minutter begyndte kampen for alvor at blive intens. Blandt andet var unge Dembélé involveret i lidt ballade i forbindelse med et par tvivlsomme frisparkssituationer til Freiburgs fordel. Efter at kampen her var intensiveret og efter cirka 45 minutters spil brudtes dødvandet endelig. Efter forarbejde og assist af netop unge Dembélé kunne Aubameyang fra halvanden meter nemt lægge bolden i mål.

Modsat første halvleg kom Borussia Dortmund særdeles godt ud efter pausen.  Til anden halvleg havde træner Thomas Tuchel valgt at bytte om på sine to kanter, Dembélé og Emre, således førstnævnte nu havde udgangspunkt i højre side og Emre i venstre. Fra anden halvlegs start var hjemmeholdet spilstyrende og allerede efter halvandet minut havde Dembélé en rigtig god skudmulighed. Allerede efter syv minutters spil af anden halvleg fordoblede Piszczek hjemmeholdets føring, da bolden lidt tilfældigt endte for fødderne af polakken.

Blot fem minutter senere gik det galt for hjemmeholdet. Efter gennemspil i Freiburgs højre side kom udeholdet igennem til en halv friløber, der blev eksekveret til et mål. Kort forinden havde man lidt fået følelsen af, at kampen, med en 2-0-føring og en halv time igen, allerede var begyndt at gå på cruise-control. Sådan ville Freiburg det dog ikke.

Kort efter udeholdets scoring foretog Tuchel sin første udskiftning, da unge Emre Mor blev taget ud for en anden ung spiller, Christian Pulisic. Desværre for hjemmeholdet begyndte Freiburg naturligt nok at tro mere og mere på, at de kunne få point med hjem fra Dortmund denne lune fredag aften. Spillet begyndte, ligesom tilfældet var det i starten af første halvleg, at bølge mere og mere frem og tilbage. I takt med det mere jævnbyrdige spil på banen, begyndte de intense dueller igen at præge kampen, hvilket man også kunne mærke på tilskuerpladserne. Når der blev dømt kendelser, som hjemmeholdets fans ikke var enige i, skal jeg love, at dommeren også fik det at vide. Midt i denne intense periode af kampen foretog hjemmeholdet sin anden udskiftning, da Götze gik ud for Guerreiro.

Det sidste kvarter begyndte Borussia Dortmund igen at tage teten. Blandt andet var Aubameyang rigtig tæt på at gøre det til 3-1, efter at han med en lækker detalje fik sat sin direkte modspiller af. Med ti minutter igen foretog hjemmeholdet sin sidste udskiftning, da Dembélé her gik ud for Rode, og hvor man herefter rykkede alsidige Guerreiro ud på venstrekanten. Med tre centrale midtbanespillere samt Guerreiro på venstrekanten skulle sejren nu arbejdes i hus.

Kendetegnende for de sidste minutter var et hjemmehold på bolden samt et par halve chancer ligeledes til de gulsorte. I kampens overtid faldt afgørelsen endelig. Efter et hjørnespark, der blev taget kort samt fire-fem efterfølgende hurtige afleveringer, var Guerreiro alene igennem og kunne nemt lægge den ind forbi Freiburgmålmanden.

Således var de tre point i hus. Med denne sejr indtager Borussia Dortmund en foreløbig førsteplads i den tyske Bundesliga.

Spred ordet:
Mads Egmose
Studerer medievidenskab på SDU på niende semester og vil frem til årsskiftet med bopæl i Dortmund skrive for Tribunen.com om Borussia Dortmund. Analyser, reportager og perspektiv om og på BVB.