BVB: “RB Leipzig er berettiget til Bundesligaen”

0

På et urimeligt, kogende varmt Signal Iduna Park vandt Borussia Dortmund første Bundesliga-kamp mod Mainz 05 med cifrene 2-1. Kampens forløb udartede sig på mange måder en anelse, som man kunne have forventet. Selvom hjemmeholdet var dominerende i både boldbesiddelse, spil og chancer, bar denne første ligakamp præg af netop at være en ’sæsonens første kamp’, hvor der ind imellem var rigtig gode aktioner fra særligt de offensive spillere, men hvor der, overordnet set, selvfølgelig var plads til forbedringer.

I særdeleshed det unge talent Ousmane Dembélé var iøjnefaldende. Dembélé holdt kampen igennem bredden i banen og med sine gentagende oversprintninger af sin direkte modspiller samt generelt gode, dansende og legende touches på bolden, gjorde nyindkøbet rigtig fint indtryk. Dembélés kollega og modsatte kant, ligeledes nyindkøbte André Schürrle, gjorde ligeledes en god figur, da han med en assist plus et tilkendt straffespark blev den store grund til, at holdkammeraten Aubameyang nemt kunne nette to gange.

Defensivt var der ligeledes visse præstationer, der skildte sig ud fra de resterende. Særligt Marc Bartra virkede stærk, idet han med flere gode defensive indgreb samt genpres-aktioner genvandt bolden til de gulsortes fordel. Unge Felix Passlacks syntes også defensivt stærk kampen igennem og havde flere gode aktioner begge veje.

Således var der flere gode præstationer at spore kampen igennem og med tre point i første Bundesliga-kamp kan man pointmæssigt ikke tillade sig at klage. Spørgsmålet er, om den pointmæssige succes og høst kan gentage sig i den kommende weekend, hvor de schwartzgelben i anden runde af Bundesligaen skal på besøg hos oprykkerne fra Leipzig.

Set ud fra den seneste uges træning, lader det til, at træner Thomas Tuchel vælger nogenlunde samme startformation, som man benyttede sig af mod Mainz 05: Bürki, Schmelzer, Sokratis, Bartra, Passlack, Rode, Castro, Kagawa, Dembele, Schürrle og Aubameyang. Eneste spiller, der rigtig kan herske tvivl om, er den offensive midtbanespiller, Shinji Kagawa, der, grundet jetlag, til torsdagens træning stadig ikke var vendt tilbage, efter han, ligesom en stor mængde af hans holdkammerater, har spillet landsholdsfodbold. Set ud fra torsdagens træning kunne det tyde på, at det enten bliver Julian Weigl eller Mario Götze, der erstatter Kagawa i startelleveren, hvor man selvfølgelig, hvis det bliver Weigl, vil rykke Castro frem på den offensive midt og således gøre plads.

Ligeledes observeret gennem den seneste uges træning er, at der virker til at være rigtig god stemning i truppen. Til torsdagens åbne træning havde Borussia Dortmund inviteret en gruppe af udviklingshæmmede samt deres familier med ind på anlægget. Fra deres plads tæt på banen kunne de træningen igennem blandt andet opleve en glad og dansende Aubameyang samt en smilende Tuchel, der, efter træningen var overstået, sammen med resten af truppen gav autografer.

På fredagens pressemøde var der endnu tale om en smilende samt leende Tuchel, der dog førte en meget seriøs tone, når han besvarede spørgsmål fra de fremmødte journalister. Borussia Dortmund-træneren gjorde det klart, at man tager opgaven i Leipzig meget, meget seriøst, og at der venter Borussia Dortmund en svær opgave, da man i RB Leipzig i lang tid har set frem til at spille sin første Bundesliga-hjemmekamp. Tuchel kaldte RB Leipzig for ’et projekt’, der er rigtig vel finansielt understøttet, og som rent spillemæssigt er virkelig kompakte og således berettiget til at spille Bundesliga-fodbold.  Til spørgsmålet om Tuchels mening om projektet og klubben Leipzig, der i 2009 blot lå i femtebedste række i Tyskland, udtrykte Borussia Dortmund-træneren, at han godt kan forstå det, og at han er åben for et projekt som dette, men at der selvfølgelig er et eller andet over traditionelle klubber.

Afslutningsvis omhandlede pressemødet nogle rygter, der det seneste stykke tid har været et større emne i Dortmund, nemlig, at mange Borussia Dortmund-fans fra ultras-fangruppen ikke tager med til Leipzig som en form for protest mod måden, RB Leipzig er opstået på og altså det faktum, at virksomheden Red Bull de seneste syv år har puttet virkelig mange millioner i klubben, således det har været muligt for RB Leipzig at sige fra femtebedste række og frem til Bundesligaen. Istedet skulle de mange ellers så trofaste Borussia Dortmund-fans møde op til klubbens andenholdskamp, som spilles lørdag hjemme mod Wuppertal i Regionalliga Vest.

Spred ordet:
Mads Egmose
Studerer medievidenskab på SDU på niende semester og vil frem til årsskiftet med bopæl i Dortmund skrive for Tribunen.com om Borussia Dortmund. Analyser, reportager og perspektiv om og på BVB.