Transfer talk 8: Bendtner, (lidt om BIF), Zanka og Pusic

0

Transfervinduet fortjener et nedlæg. Det har som altid været en begivenhedsrig omgang, men ikke alle historier blev foldet ud, så det bliver ærindet her. Og det er muligvis ikke forbi endnu. Rygtet vil vide, at Sønderjyske stadig leder efter en angriber, og Viborg det samme. Sønderjyske var tilmed tæt på en udenlandsk angriber med landskampe på cv’et fra en større europæisk nation, siges det. Men den deal røg på gulvet med Sparta Prags smertelige 3-2 scoring.

Det følgende kommer til at handle om Bendtner, Brøndby, Zanka, rettidig omhu og Martin Pusic.

Nicklas Bendtner blev sat i forbindelse med en del engelske klubber. Som kontraktløs kunne han have is i maven og se om ikke, der ville vise sig en Premier League-klub, der efter lukketid manglede en angriber. Han var et emne i Sunderland, hvor han tidligere har haft succes på banen, men David Moyes valgte en for ham gammel kending og tro soldat fra Everton-tiden i Victor Anichebe.

Bendtner er noget så sjældent som en 9’er. Med fysik og hovedstødsstyrke. Dem udvikles der ikke mange af længere, men hans ry i England er lig det ry, han har på de sociale mediers kloakrør, og meritterne fra det vilde byliv har ikke gjort ham nogen tjeneste.

Således var han et varmt emne i Queens Park Rangers, men personer fra klubbens netværk havde travlt med at hviske manager Jimmy Floyd Hasselbaink i øret, at Bendtner havde et alkoholproblem. Hører jeg. Ingen nævnt, ingen glemt. De rygter kostede Bendtner en kontrakt med London-klubben.

Min vurdering af Bendtners to års engagement med Nottingham Forest er, at han stadig har sportslige ambitioner. Sønnens bopæl i London spiller naturligvis ind, men hvis Bendtner udelukkende havde fokus på pengene, så havde han sagt ja til et af de tilbud, han fik fra Kina og Mexico. Eller havde forfulgt chancen for en lukrativ aftale med en klub i MLS med mod på lidt stjernedrys. Som Atlanta FC eksempelvis. De træder ind i MLS-konstruktionen fra 2017, men har allerede tilknyttet spillere, som de så udlejer pt.

Med det økonomiske skridt ned til The Championship og Forest viser han i min optik, at han gør et sidste forsøg på mindre rød løber og mere grønt græs og spilletid. Aftalen på to år vil, hvis han leverer varen på banen, i en alder af 30 år stille ham i en position, hvor han kan lande en sidste lukrativ kontrakt i det engelske. Men det kræver snorlige opførsel og masser af mål i den røde Nottingham-trøje. Og BH-reklamer og hvad der ellers allerede er i rotation på de sociale medier, viser at han intet får foræret. De eneste forventninger fodboldfolket har til en Bendtner, er han kvajer sig. Nu er det op til ham at bevise, han har mere at byde på.

Lidt Brøndby-sladder skal der med. Koreanske Suk-Young Yun testes af de blågule, og os der har et godt øje til QPR, kan se mening med det. Hans arbejdsraseri gør, han med stor sandsynlighed vil passe ind i Brøndbys nye stil. Den engelske stil, ja der passede han aldrig ind. Det var alt for fysisk for ham. Det er lidt sent på sæsonen, at Brøndby stadig har mangler i startelleveren, og der har da også været andre i spil for dem. Pressekilder fra henholdsvis Belgien og Skotland fortæller, at Brøndby blev tilbudt belgiske Katuku Tshimanga og den nigerianske landsholdsspiller Juwon Oshaniwa fra Hearts. Hvor langt de nåede i processen med de to, er jeg ikke klar over.

FC København har været aktive på transfermarkedet – ikke mindst med tilgangen af Jores Okore – men forvent, der sker mere på spillersiden i den kommende tid. Ifølge mine informationer så er der dialog mellem Zanka og FCK om en kontraktforlængelse. Men planen er stadig at sælge stopperen til næste sommer. Forlængelsen skal derfor ses som en belønning fra klubbens side – som det skete med Nicolai Jørgensen – og samtidig sikrer FCK sig transferindtægter. Hvilket selvfølgelig flugter med Solbakkens ord i de seneste uger om, at Zanka dels skal sælges og dels belønnes – det er en no brainer en forlængelse er tæt på.

Det er vel rettidig omhu indenfor fodboldverdenen. Og i den afdeling – hvordan kan Esbjerg stå i en situation, hvor de efter transfervinduet er lukket er nødt til at melde ud, at de indstiller bestræbelserne på at lande en stor angriber. Altså en angrebstype som Colin Todd har efterlyst. Det må have været ledelsen klart fra første dag, de tog englænderen ind som afløser som Jonas Dal, at han ville bede om en sådan type angriber. Akkurat som Dal bad om Hvilsom som ønskeangriber. Og blev fyret kort efter. Todd må nu indstille sig på, at klare sig uden en for ham idealangriber frem til vinterens vindue. Lyngby havde nu ellers ingen problemer med at finde sådan en type i Kim Ojo.

Apropos angribere. Martin Pusic kommer til at passe bænken hos FC Midtjylland i dette efterår. Og det kan han kun takke sig selv for. Følgende er ikke mine egne informationer, men bragt af den toneangivende belgiske avis Het Laatste Nieuws. Jeg gengiver her i store træk historien.

På transfervinduets sidstedag har Pusic og Standard Liege indgået en forhåndsaftale om en kontrakt. Pusic haster til Liege for at gennemgå lægetjek. Et tjek han består. Derefter begynder han – altså ifølge den belgiske avis – at skabe sig og forlange tæt på en fordobling af den aftalte hyre. Den opførsel og krukkeri går ikke i en klub som Liege, og belgierne sender Pusic hjem. Dagen efter lukker de en anden angriber på fri transfer. Står avisens oplysninger til troende, så har Pusic ikke bare lukket døren til Liege, men samtlige belgiske klubber fremover. Noget af en præstation.

Klummen er sponsoreret af www.nordicbet.dk – Nordicbet har ingen indflydelse på klummens indhold.

Spred ordet:
Søren Sorgenfri
Redaktør på www.tribunen.com. Skriver primært om Superligaen, det danske landshold og Premier League. Frafalden RUC'er og tidligere fodboldjournalist for BT. Gæsteskribent for mobilmediet Føljeton og forfatter til bøgerne: 'Per Nielsen - Brøndby 4 evigt?' og 'Christian Eriksen - Danmarks Stjerne'.