BVB: Så går det løs!

0

Lørdag klokken 15.30 sparkes den tyske Bundesliga i gang for Borussia Dortmunds vedkommende, hvor man hjemme tager imod Mainz 05. For første gang i denne sæson skal der spilles om point, og hvor der lørdag er tale om en kamp, som værterne må forventes at vinde, selvom de schwarzgelben akkurat har overstået en overvejende resultatmæssig rodet pre-season. Nok har klubben slået Manchester United med 4-1, spillet uafgjort med Manchester City og ellers vundet de fleste af de kampe, det har været forventet, at klubben skulle vinde, men blandt andet to 0-1-nederlag til henholdsvis Athletic Bilbao samt i særdeleshed 1860 München lader en anelse tvivl komme til gode.

Efter henholdsvis torsdag at have overværet mandskabets åbne træning samt om fredagen at have deltaget i pressemødet frem mod weekendens kamp mod Mainz, står jeg tilbage med et klart indtryk af, at der i Borussia Dortmund-truppen hersker et væsentlig overskud samt i særlig grad en rigtig god stemning. Kendetegnende var det for torsdagens træning, at flere af spillerne gjorde rigtig meget ud af at applaudere hinandens gode aktioner. Karakteristisk var det ligeledes, at der blev joket spillerne og staben imellem. Særligt vandingsanlægget blev udnyttet til sjov og ballade, da flere af spillerne, og i overvejende grad Gonzalo Castro og Felix Passlack, samt målmandstræner Teddy ’De Beer’, brugte disse med hinanden som skydeskive. Ligeledes havde Thomas Tuchel og Aubameyang en form for konkurrence kørende, idet de begge bad modparten om at tage et bestemt antal af armbøjninger. Torsdagens træning signalerede ligeledes, at Emre Mor tilsyneladende har det rigtig godt i truppen. Træningen igennem prikkede han og Ousmane Dembele en del til hinanden, og da træningen var slut, stod henholdsvis Emre Mor, Dembélé og Aubameyang at skød på mål, mens de grinte af hinandens knap så vellykkede skud.

Et interessant aspekt ved torsdagens træning var det, at Emre Mor, i et spil hvor truppen var delt op i to hold, var sat på hold med offensive spillere som Aubameyang, Dembele og Kagawa, som det må forventes, starter inde i weekenden. Set ud fra dette element i træningen samt det faktum, at Reus helt sikkert ikke spiller i weekenden, og at Götze ligeledes er tvivlsom, kan det tænkes, at Emre Mors chancer for en plads i weekendens startellever tilsyneladende ikke er så langt væk. Alligevel må det dog forventes, at det er André Schürrle, der, efter en rigtig god pokalkamp i mandags i Eintracht Trier, napper den sidste af de fire offensive pladser, der ellers højst sandsynligt indtages af Aubameyang, Dembélé og Kagawa.

På fredagens pressemøde, der startede klokken 13:00, understregede træner Thomas Tuchel, at stemningen i truppen og generelt i hele klubben er god, og at det virkelig kan mærkes, at alle klubansatte gør, hvad de kan for at yde en god indsats.  Fredagens pressemøde, der, som altid, blev afholdt på klubbens træningsanlæg i Dortmund-Brackel, gjorde det ligeledes klart, hvor stor og interessant en klub, Borussia Dortmund er for de tyske medier. Mange af de store kanoner fra selve Borussia Dortmund-organisationen var på plads, og et hav af journalister fyldte et kogende varmt presserum fuldstændig ud.

Pressemødet, der varede i cirka en halv time, drejede sig i allerhøjeste grad om flere af de tyske spillere i truppen. Tuchel gjorde det for det første klart, at Ginter og Bender, der begge for mindre en uge siden var med til at tabe OL-finalen til Brasilien, ikke vil være med lørdag, da dette vil være en for stor belastning for dem. Tuchel fremhævede, at det for disse to spillere havde været en kæmpe følelsesmæssig nedtur at tabe finalen, der blev afgjort på straffespark, og at Borussia Dortmund, på denne baggrund, ikke ville tage nogen chancer mod Mainz 05.

Et andet emne på fredagens pressemøde var ligeledes, hvem der skal bære anførerbindet i denne sæson. Over for dette spørgsmål svarede Tuchel, at anførerbindet ikke er noget, der er brugt særligt meget tid på i opstarten, men at det er Marcel Schmelzer, der skal bære det i den kommende sæson. Tuchel udtrykte, at Schmelzer er en stor frontfigur, og at det derfor er en logisk beslutning, at det er ham, der påfører sig bindet.

Det var i det hele taget en meget positivt stemt Tuchel, der, på pressemødet, gjorde det klart, at han har en rigtig god følelse frem mod den kommende sæson. Særligt de seneste træningskampe mod Sandhausen og Hallescher samt pokalkampen mod Eintracht Trier har gjort, at truppen virkelig tror på sig selv, fremhævede Tuchel. Endvidere udtrykte Borussia Dortmund-træneren, at de otte nye indkøb alle sammen er blevet rigtig godt integreret i truppen, og at alle yder deres bedste for holdkammeratens ve og vel.

Tuchel understregede afslutningsvis, at der venter de schwarzgelben en rigtig svær opgave lørdag mod et kompakt Mainz-hold, der løber utrolig meget. Om Bundesligaen i det hele taget fremhævede Tuchel, at konkurrencen i år er ekstrem hård, og at der, foruden selvfølgen Bayern München, skal holdes øje med både Leverkusen og Mönchengladbach, som begge er utroligt stærke.  

Frem mod dagens første Bundesligakamp mod Mainz 05 er det således indtrykket, at det er en selvtillidsfyldt og positivt stemt Borussia Dortmund-trup, der går på banen. Vigtigt for klubben har det helt sikkert været, at man, efter Super Cup-nederlaget til de sydtyske rivaler, Bayern München, i denne uge har vundet to klare 3-0-sejre over henholdsvis Eintracht Trier i den tyske pokalturnering samt træningskampen mod Hallescher FC. Lørdag tager klubben imod Mainz 05 på et Signal Iduna Park, der uden tvivl vil gynge helt vildt. Der er ingen tvivl om, at Borussia Dortmund-fansene har savnet at gå på stadion, og at de vil gøre alt for, at klubben henter en sejr.

Spred ordet:
Mads Egmose
Studerer medievidenskab på SDU på niende semester og vil frem til årsskiftet med bopæl i Dortmund skrive for Tribunen.com om Borussia Dortmund. Analyser, reportager og perspektiv om og på BVB.