BVB: Mødet med en stolt storklubs imponerende, luksuriøse træningsanlæg

0

En første uge som journalist i Dortmund er ved at nå sin ende. Det er søndag d. 21 august, og det er i denne uge tredje gang, at jeg besøger Borussia Dortmunds meget moderne træningsanlæg, som er placeret cirka et kvarter i bil fra bymidten i et område, der kaldes Dortmund-Brackel.

Denne første uge og mødet med et imponerende flot træningsanlæg har fordelt sig over tre dage, hvor der henholdsvis onsdag og fredag var åben træning for pressen, og hvor der i dag, søndag, var pressemøde frem mod morgensdagens pokalkamp mod Eintracht Trier, der til dagligt spiller i landets Regionalliga Sudwest.

Ugens to åbne træninger har været en virkelig interessant oplevelse. Begge dage, når man er mødt op, har der stået et flertal af forhåbningsfulde fans uden for indgangsporten. Det er tydeligt at mærke på både fans og pressefolk, at det er Marco Reus, der er den helt store stjerne i Dortmund.

Da Reus i fredags mødte op til træning i sin, i øvrigt ret pæne udgave af en Opel Insignia, blev han nødt til at stoppe op, da en større gruppe af skrigende fans ville have autografer samt ’selfies’. Da de tilstedeværende pressefolk selvsamme fredag opfangede, at Reus, der til stadighed døjer med en skade, faktisk var på træningsbanen, ringede flere af dem med det samme hjem til deres respektive mediehuse for at underrette dem om nyheden.

Situationerne med Reus samt denne første uges tre besøg på træningsanlægget i Dortmund-Brackel har blot været med til at forstærke det indtryk, jeg allerede havde af klubben, nemlig, at der er tale om en storklub, der er stolt af sig selv samt en storklub, hvor der arbejdes efter princippet om ”Ordnung muss sein”.

Hvad der som det første falder én i øjnene, når man indtræder klubbens træningsanlæg, er et utal af BVB-logoer og -flag, der pryder anlægget med klubbens så ikoniske sort-gule farver. Ved selve presseindgangen mødes man af et par ældre og rigtig flinke herrer, der selvfølgelig er iklædt Borussia Dortmund-tøj fra top til tå. Selve træningsbanernes græstæppe, der iøvrigt blev klippet både onsdag og fredag, er af gode grunde virkelig velholdt.

GOPR0086
Foto: Mads Egmose

Op til træningsstart, cirka en halv time før spillerne løber ud på banen, går træner Thomas Tuchel samt tre-fire hjælpetrænere og klargør det hele. Cirka fem minutter før træningsstart befinder samtlige spillere sig ude på banen. På pressepladserne står der tyve-tredive fotografer, der de næste timer blot har til opgave at skyde billeder af træningen.

Foto: Robert Hendel
Foto: Mads Egmose

Kaster man et blik ud på den anden side af det indhegnede træningsanlæg og op på en nærliggende bakketop, befinder der sig her, gennem en hel træningssession, et større antal af fans, der kæmper for at få et hvilket som helst glimt af deres idoler.

I særdeleshed om ondagen, hvor der efter den åbne træning ligeledes skulle tages officielt holdfoto, mærkede man tydeligst, hvor stor en klub, Borussia Dortmund er.

Foruden tilstedeværelsen af et hav af journalister og fotografer, der alle skulle have et holdfoto, befandt der sig et væld af Borussia Dortmund-ansatte, hvor selv BVB-boss Michael Zorc var tilstede. Særligt denne holdfotosession bekræftede mit indtryk af, at der i Borussia Dortmund arbejdes efter princippet om ”Ordnung muss sein”.

Alle journalister og fotografer fik ikke lov at bevæge sig rundt inde på anlægget, medmindre de blev anført af en official. I en stor samlet gruppe blev vi vist ned til den bane, hvor selve holdfotosessionen skulle finde sted. Her blev det gjort klart, hvilke regler pressen skulle arbejde efter. Da holdfotosessionen var slut, var det tid til enkeltmandsbilleder af hele truppen samt staben omkring holdet. Her fik vi i pressen lov til at gå op og ned af spillerne i cirka en halv time, hvor det efterfølgende blev gjort klart, at pressen skulle forlade banen.

Ugen afsluttedes i dag, søndag, med et pressemøde, hvor en glad og smilende Tuchel kom med flere interessante udtalelser.

For det første gjorde han det klart, at selvom der endnu ikke var valgt en endelig starter, havde de spillere, der spillede Super Cup-kampen i søndags, på nuværende tidspunkt en fordel. Til et spørgsmål vedrørende Reus og hans nuværende skade kommenterede Tuchel, at Reus er klar, når han er klar, og at man således vil give ham den tid, det tager for ham at komme sig helt.

Vedrørende pokalkampen i morgen udtrykte Tuchel, at man tog opgaven særdeles seriøs, og at der var brugt masser af tid på at se video af modstanderholdet, ligesom man plejer. Om pokalturneringen i det hele taget kommenterede Tuchel, at man går efter titlen, og at første finale finder sted i morgen.

Foto: Mads Egmose
Foto: Mads Egmose

Tuchel tydeliggjorde det ligeledes, at når man tager i betragtning, at Borussia Dortmund i så mange kampe i pokalturneringen vil være favorit, så skal man gå efter titlen. Slutteligt signaleredes det, at det til stadighed er schweiziske Roman Bürki, der er klubbens førstemålmand, da Roman Weidenfeller spiller morgensdagens pokalkamp. Kampen spilles klokken 20.45.

Spred ordet:
Mads Egmose
Studerer medievidenskab på SDU på niende semester og vil frem til årsskiftet med bopæl i Dortmund skrive for Tribunen.com om Borussia Dortmund. Analyser, reportager og perspektiv om og på BVB.