Transfer: Bendtner skal have is i maven

0

Nicklas Bendtner er ikke ubekendt med avisoverskrifter. Men hvis han stødte på en af slagsen denne sommer, så der har gjort ham godt og grundigt træt, så har det været denne her:

Steve Bruce quits as Hull manager..

Steve Bruce rykkede ned med Hull, men tog dem omgående op igen, men hvor han forventede rigelige midler fra Allam-familien til at forstærke en tyndslidt trup, så blev han mødt med henholdende snak.

Assem Allem der ejer Hull er alvorligt syg. Assem og Bruce har et venskabeligt og god arbejdsrelation, men i Assems sygdomsfravær er det sønnen og vicebestyrelsesformanden Ehab, der driver butikken. Han ønsker at sælge klubben, men lovede Bruce efter oprykningen, at et salg først ville ske efter transfervinduet, og at han ville få penge til indkøb. Et møde mellem de to for et par uger siden endte med at stå i krisens tegn. Bruce krævede forstærkninger. Truppen talte på daværende tidspunkt 12 kampklare seniorspillere. Profiler som Dawson, Bruces søn Alex, Odubajo og målmand McGregor er ude med skader i længere tid, og lånespillerne Chuba Akpom og Isaac Hayden vendt tilbage til Arsenal. Samtidig kunne Steve Bruce, der også blev interviewet til stillingen som engelsk landstræner, se konkurrenterne omkring se komme ud af EM-dvalen og smide store summer af sted efter kompetente spillere.

Ifølge engelske kilder med indsigt i den nu trænerløse klub, så havde Steve Bruce en spiller klar. Nicklas Bendtner. Detaljerne var aftalt, og kontrakten skulle bare skrives under. Alt var klar til at den danske angriber igen kunne komme under Steve Bruces vinger, som tilfældet også var i deres fælles tid i Birmingham. Men mødet mellem Steve Bruce og Ehab Allam endte helt galt, og med Bruces opsigelse med omgående effekt. Dermed røg Nicklas Bendtners returbillet til Premier League.

I hvert fald i første omgang.

Får tiden kalder på is i maven efter kontrakten med Hull røg på gulvet. Han som Ekstra Bladet har skrevet afvist henvendelser fra Kina, og interesse fra Mexicos pengestærke liga har også fået en nedadvendt tommelfinger. Det er England, det handler om. Af flere årsager. Han er 28 år nu, og selv om han er typen, der i karrierens løb har haft brug for mere end en sidste chance, så er det sidste udkald for ham, hvis han skal skrive et kapitel, hvor han sportsligt indfrir sit talent.

Man skal heller ikke læse mange ugeblade, før man fornemmer vigtigheden – selvfølgelig, hvor kan det være anderledes – af at han er geografisk tæt på sin søn i London.

Hvilke døre kan der så være åbne for ham. Hans trumfkort er, at han typemæssigt er en sjælden fugl. Der udvikles ikke mange 9’ere som ham. Og hold som Crystal Palace, Everton (hvis de sælger Lukaku), Southampton og en håndfuld af de bedste hold i den næstbedste række leder efter den klassiske, men mobile frontløber. De er svære at finde, og selv om hold som Crystal Palace bød på Batshuayi med mere end 200 millioner kroner, så endte belgieren alligevel i store Chelsea.

Det er Nicklas Bendtners chance. At de rige, men ’små’ hold i Premier League ikke kan købe de største og beslutter sig for at give Bendtner (endnu) en chance. Han leverede trods alt varen på banen, da han var på lejeophold i Sunderland. Eller det kan være et hold som Queens Park Rangers, der geografisk vil passe ham godt, og se Bendtner som et stærkt kort på hånden i oprykningskampen fra The Championship. De næste uger vil vise, hvor hurtig isen smelter i maverne rundt omkring.

Spred ordet:
Søren Sorgenfri
Redaktør på www.tribunen.com. Skriver primært om Superligaen, det danske landshold og Premier League. Frafalden RUC'er og tidligere fodboldjournalist for BT. Gæsteskribent for mobilmediet Føljeton og forfatter til bøgerne: 'Per Nielsen - Brøndby 4 evigt?' og 'Christian Eriksen - Danmarks Stjerne'.